SINOPSI

Documental DIFERENTS 

Fent Història...

Ara fa 4 anys que un grup de persones  de l’entitat Grup Caliu-Iniciatives pel lleure, vivenciem diferents espais( trinxeres , refugis antiaeris , bateries , pobles bombardejats,...) i realitzem activitats ( visitar exposicions temàtiques, vídeofòrums, homenatges, entrevistes,...) per exercir el nostre dret a recuperar la  Memòria Històrica.
Volem conèixer i visitar els espais de memòria a Catalunya i a l’Estat Espanyol, per aprendre i descobrir més de la Guerra Civil , del Franquisme i la  transició democràtica.

És durant aquest procés,  que sorgeix l’ interès per conèixer la seva pròpia memòria històrica com a col·lectiu, i denunciar tot allò que van patir les persones amb discapacitat intel·lectual en determinats períodes històrics, el nazisme alemany i a la dictadura franquista del 1939 al 1975 a Espanya ,amb l’objectiu d’ establir la relació que aquests fets històrics tenen amb la discriminació que pateix aquest col·lectiu actualment.

Sumem capacitats diferents...

El resultat de tota la feina que hem fet aquests 14 mesos , tots i totes, volem reivindicar que avui dia queda un llarg camí en la lluita pels drets de les persones amb discapacitat intel·lectual i de les persones amb problemes de salut mental.
Hem passat d’uns drets vulnerats a uns drets no reconeguts, i d’una discriminació extrema a una de subtil i invisible.
Aquest documental vol ser al mateix temps un homenatge a totes les víctimes de la violència i l’oblit, volem sensibilitzar, volem recordar , avui i demà,  a totes aquelles persones que van patir per ser “diferents”, perquè no es torni a repetir mai més.

En resum 
Coneixent el passat, entenem el present...per canviar les nostres actituds, per trencar estereotips i prejudicis, per assolir un futur més digne  i fer polítiques socials més inclusives,per transformar la societat.
----------------------
Títol original:  DIFERENTS
Idea Original: Laura González
Direcció:  Laura González, Ruben Sánchez i Markos Moya.
Idioma: Català i Castellà
Tipus: Documental
Genere: Denúncia Social
País: Catalunya
Durada: 47 min
Any: 2010