dimecres, 11 de desembre del 2013

El GIMH a la presentació oficial del documental VENCIDXS


El passat 16 de novembre teníem programada una ruta guiada sobre la setmana tràgica, amb el taller d'història de gràcia, una forta tempesta va canviar els nostres plans, vam anul·lar la ruta (hem de programar-la amb el grup pel 2014), però el destí ens tenia preparada una alternativa, poder asisitir a l'estrena oficial del documental VENCIDXS.

Ens vam dirigir cap al Cinema BOLICHE a la Avinguda Diagonal, atravessant una cortina de pluja baixant pel carrer Balmes..., i a les 11:45h allà estàvem, com sempre els primers a la porta preparats per veure el documental. Vam saludar diferents persones de diferents col·lectius amb la frase: "aquí arriben els reforços, com plovia hem pensat en vosaltres".

El documental VENCIDXS és un gran document històric, més de 2 hores intenses, per reflexionar a partir de les paraules, els gestos i les mirades, constitueix una font d'història oral, d'obligatòria visualització per a qualsevol persona sensible amb les injustícies i un instrument per lluitar contra la manipulació de la història oficial, un exercici de recuperació i reconstrucció de la nostra memòria, la del poble lluitador i repressaliat pel feixisme franquista.

Després d'aquesta breu opinió us facilitem la web on podreu trobar nous passis i presentacions de VENCIDXS, i també conèixer així l'equip que ha treballat molt dur durant 4 anys, trailer, i com s'ha autofinançat amb crowfunding:


Tal com comenta la web DATE CUENTA: "Por primera vez en la historia del cine documental, los últimos supervivientes de la época más crucial de nuestra historia contemporánea —la experiencia de la II República, la Guerra Civil y la posterior represión franquista— se unen para pasar el testigo a las futuras generaciones."

Volem enviar una forta abraçada a tot l'equip de VENCIDXS, especialment a Mònica, Pablo i Aitor per l'acollida que vàu fer al Grup Caliu. Enxarxem documentals de denúncia per construir un present més just i digne! Felicitats pel documental!!

Grup Interés de Memòria Històrica
del Grup Caliu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada